Innskudd 

For å sette inn penger på kontoen din: 

 • I hovedmenyen på ChristianiaTrader, velg 

 • Her velger du "Innskudd og overføringer"

Deretter velger du hvordan du ønsker å gjøre innskudd: 

 • Bankkort

 • Bankoverføring

 • Overføre portefølje (aksjer, oblidagsjoner, ETPer)

Innskudd med bankkort
 1. Velg korttypen du ønsker å overføre med, og beløpet du ønsker å sette inn. 

 2. Oppgi kortdetajene du blir bedt om 

Vær opppmerksom på at du ikke kan overføre mer enn 100.000 USD per korttransaksjon, og transaksjoner via bankkort kan ikke overstige 160.000 USD per 30 dager.  Forhåndsbetalte kontantkort aksepteres ikke. 

For overføring med kreditt- eller debetkort utenfor ØMU kan det påløpe administrasjons- og/eller transaksjonsgebyr (opp til maksimalt 2,88%. Per 10.02.2021 er det aktuelle gebyret for NOK 0,94% for kredittkort og 0,55% for debetkort. De til enhver tid gjeldende satser oppdateres her). 

Bankoverføring

For å foreta en bankoverføring trenger du kontoinformasjonen til din unike konto i Saxo Bank. Vær oppmerksom på at tredjepartsoverføringer ikke godkjennes, innbetalingen må gjøres fra en konto i ditt navn. 

 1. Klikk på boksen med "Deposits and Transfer" 

 2. Velg valuta for overføring. Normalt vil denne være NOK. Om du har tradingkontoen din i en annen valuta enn norske kroner må du overføre i den valutaen du har for tradingkontoen din. Vær oppmerksom på at dersom du overfører i en annen valuta enn den tradingkontoen føres i, tilkommer et vekslingsgebyr. 

 3. Velg konto-ID for kontoen du ønsker å overføre til

I informasjonsvinduet vil du nå få all informasjonen for å foreta en overføring fra nettbanken din:

 • IBAN-nummer

 • Saxo SWIFT: SAXODKKKXXX

 • Informasjon om mottakerbank

 • Formidlende bank (om nødvendig)

 • Kontoholder/mottaker-informasjonen er ditt navn og din adresse

Overføre verdipapirer

For å overføre aksjeporteføljen din til ChristianiaTrader, må du opprette en anmodning om beholdningsoverføring. 

Vær oppmerksom på at det bare er mulig å overføre aksjer som er registrert i samme navn som for ChristianiaTrader-kontoen din. .

Vær oppmerkson på at beholdningsoverføring kan ta litt tid, ettersom forespørselen også må behandles av din nåværende kontofører når Saxo Bank kontakter dem på dine vegne.

Du kan overføre verdipapirer til eller fra ChristianiaTrader-kontoen din i Saxo Bank. 

 • TraderGO: Velg Konto > Innskudd og overføringer > trykk åpne under Deposits and Transfer > Portfolio Transfer

 

For å gjennomføre transaksjonen må du oppgi følgende informasjon: 

 1. Hvilken konto i ChristianiaTrader/Saxo Bank du ønsker å overføre instrumentene til/fra

 2. Om du ønsker å overføre til eller fra ChristianiaTrader/Saxo Bank

 3. Kontaktdetaljer til megler/bank som sender/mottar verdipapirene 

 4. Hvilke verdipapirer du ønsker å overføre (du kan finne dem ved å søke i søkefeltet)

 5. Antallet av hvert av verdipapirene du ønsker å overføre, og hvilken pris du ønsker skal vises som kjøpspris i ChristianiaTrader. Normalt er dette den opprinnelige kjøpsprisen for aksjene. Dersom du ikke opplyser noen pris vil aksjene føres inn på din ChristianiaTrader-konto til markedspris på tidspunktet for overførselen. Om du i etterkant vil gå inn å rette opp dette tilkommer et gebyr.

Oversikt over kostnader ved å overføre verdipapirer fra Saxo Bank finner du her. 

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring