Handle gull? Mange muligheter i Christiania Trader

3 Sep 2018

I mandagens utgave av Finansavisen omtales elde metaller som en mulighet til å diversifisere og sikre porteføljen. 

 

 

Gull har ikke vært noen hyggelig longposisjon den senere tiden. Spotprisen er ned 9,3 prosent på et år, og de siste tre månedene er fallet 7,1 prosent.

 

Da vi skrev om gullprisen i mai var den iferd med å bryte ned gjennom 1.310-nivået, og prisen har falt jevnt og trutt siden det.  

 

- Idet de globale utsiktene blir mer utfordrende, burde edle metaller imidlertid få mer oppmerksomhet fra investorer som ønsker beskyttelse mot fallende børser og økt volatilitet for mange ulike aktivaklasser, sier råvarestrateg Ole Hansen i Christiania Securities’ samarbeidspartner Saxo Bank til Finansavisen.

 

Enten du tror gullprisen skal opp eller ned ligger det mange muligheter for å ta posisjoner gjennom ChristianiaTrader – netthandelsplattformen Christiania Securities leverer i samarbeid med Saxo Bank. Her kan du handle gull som spotmetall, kontraktsopsjon, futurekontrakt, CFD eller ETF.

 

 

 

Det børshandlede fondet SPDR Gold Trust har ticker GLD:arcx, mens den nærmeste futurekontrakten med forfall 29. oktober finnes som GCV8. Dersom du ønsker å handle spotmetall finner du gull opp mot en rekke ulike valutaer, der XAU (gull) mot USD, EUR og JPY er de mest «vanlige». 

 

Teknisk ligger fortsatt gullprisen i en fallende trend. I skrivende stund ligger prisen rett over støtte ved 1.200 usd, og nær trendtaket ved 1.210 usd.

Prisen har motstand ved 1.212 usd. Om kursen klarer å bryte ut av trenden og etablere seg over 1.212-nivået ligger det neste signifikante motstandsnivået ved 1.240 usd. 

 

Foruten støtten ved 1.200-nivået, har gullprisen også støtte ved 1.180 usd. 

 

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Please reload

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. Ytterligere informasjon om Christiania Securities AS’ investeringsanbefalinger, herunder bl.a. kilder, grunnlag og metoder som er benyttet og eventuelle interessekonflikter, finnes på denne siden.