Our Recent Posts

Archive

Tags

Handle gull? Mange muligheter i Christiania Trader

I mandagens utgave av Finansavisen omtales elde metaller som en mulighet til å diversifisere og sikre porteføljen.

Gull har ikke vært noen hyggelig longposisjon den senere tiden. Spotprisen er ned 9,3 prosent på et år, og de siste tre månedene er fallet 7,1 prosent.

Da vi skrev om gullprisen i mai var den iferd med å bryte ned gjennom 1.310-nivået, og prisen har falt jevnt og trutt siden det.

- Idet de globale utsiktene blir mer utfordrende, burde edle metaller imidlertid få mer oppmerksomhet fra investorer som ønsker beskyttelse mot fallende børser og økt volatilitet for mange ulike aktivaklasser, sier råvarestrateg Ole Hansen i Christiania Securities’ samarbeidspartner Saxo Bank til Finansavisen.

Enten du tror gullprisen skal opp eller ned ligger det mange muligheter for å ta posisjoner gjennom ChristianiaTrader – netthandelsplattformen Christiania Securities leverer i samarbeid med Saxo Bank. Her kan du handle gull som spotmetall, kontraktsopsjon, futurekontrakt, CFD eller ETF.

Det børshandlede fondet SPDR Gold Trust har ticker GLD:arcx, mens den nærmeste futurekontrakten med forfall 29. oktober finnes som GCV8. Dersom du ønsker å handle spotmetall finner du gull opp mot en rekke ulike valutaer, der XAU (gull) mot USD, EUR og JPY er de mest «vanlige».

Teknisk ligger fortsatt gullprisen i en fallende trend. I skrivende stund ligger prisen rett over støtte ved 1.200 usd, og nær trendtaket ved 1.210 usd.

Prisen har motstand ved 1.212 usd. Om kursen klarer å bryte ut av trenden og etablere seg over 1.212-nivået ligger det neste signifikante motstandsnivået ved 1.240 usd.

Foruten støtten ved 1.200-nivået, har gullprisen også støtte ved 1.180 usd.

#gull

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring