Støttenivåene knekker som fyrstikker

3 Oct 2018

Norsk Hydro faller 13 prosent på Oslo Børs onsdag formiddag, etter melding om at Alunorte-anlegget klargjør en full nedstengning av produksjonen. 

 

 

- Beslutningen ble tatt på bakgrunn av at det gamle deponiet for bauksittrester (DRS1) nærmer seg full kapasitet som følge av pålegg fra brasilianske myndigheter om å ikke bruke en ny og moderne pressfilter-teknologi og det nye deponiet for bauksittrester (DRS2), forteller Norsk Hydro i børsmeldingen som ble sluppet idet handelen startet på Oslo Børs onsdag morgen.

 

Selskapet sier at det er for tidlig å vurdere den totale effekten, men at beslutningen om å stenge ned Alunorte og Paragominas vil ha betydelige driftsmessige og finansielle konsekvenser, potensielt også for Hydros primæraluminiumportefølje.

 

I det tekniske bildet har Norsk Hydro den seneste uken testet taket i en fallende trend. I dag reagerte kursen brutalt ned, og har brast gjennom tidligere støtte ved 48.70, 47.50, 45.00  og 44.00 kroner på et uvanlig høyt volum.

 

Dagens kursbevegelse er et sterkt salgssignal fra industrigiganten.

 

 

 

Rundt lunsjtider har 0,9 prosent av det totale antallet aksjer i selskapet skiftet hender på børs. Med aksjer verd 829 millioner kroner topper Norsk Hydro omsetningsstatistikken på Oslo Børs. Selskapet har nesten dobbelt så høy omsetning som nynoterte Sparebanken Telemark, som igjen er omsatt for mer enn det dobbelte av Equinor.

 

Høyt volum øker intensiteten i salgssignalet, og vi må tilbake til januar 2016 for å finne tilsvarende omsetning på en enkelt handelsdag i Norsk Hydro som det vi ser allerede halvveis i handelen onsdag.

 

Tidligere støttenivåer ved 44.00, 45.00, 47.50 og 48.70  fungerer nå som tekniske motstandsnivåer. Norsk Hydro har noe støtte ved 41 kroner, men det nærmeste tunge støttenivået ligger ved 38.30 som er sammenfallende med gulvet i den fallende trenden kursen har beveget seg i gjennom 2018.

 

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Please reload

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. Ytterligere informasjon om Christiania Securities AS’ investeringsanbefalinger, herunder bl.a. kilder, grunnlag og metoder som er benyttet og eventuelle interessekonflikter, finnes på denne siden.