Our Recent Posts

Archive

Tags

Svakt marked inn i Oktober

Kort før lunsj mandag var Hovedindeksen på Oslo Børs ned i underkant av 0,5 prosent til 922,4 poeng. Hittil i oktober var nedgangen da på 1,7 prosent.

Av de 178 aksjene som er omsatt hadde 75 av aksjene falt mer enn indeks hittil i oktober måned. Én aksje var på linje med indeks, og 61 av de 102 aksjene som hittil i måneden har outperformet i forhold til indeks var ikke i pluss.

Mandag formiddag bidrar NHY mest positivt til indeksen, med en oppgang på 4,2 prosent, mens Equinor og TGS tynger mest, med en nedgang på 1,1 og 6,2 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en lang stigende trend. Indeks har gitt kjøpssignal ved brudd opp gjennom 917 poeng og taket i et rektangel som er en konsoliderende fortsettelsesformasjon. Kjøpssignalet har indikert målkurs på 960 poeng. At vi nå ser kursen stemme av bruddet opp fra rektangelet er helt normalt.

Indeks har også utviklet en kortsiktig hurtig stigende sekundærtrend innen den lange hovedtrenden, og indeks teste dette gulvet mandag formiddag. Om den kortsiktig stigende trenden ryker indikerer det i første omgang en svakere stigningstakt.

946, 940, 915, 909-910 og 900 er teknisk signifikante nivåer å følge med på for Osebx.

Dax-indeksen fortsetter nedturen nye 0,88 prosent til 12.005,5 poeng mandag formiddag. Indeks faller tilbake etter test av tak i en kortsiktig fallende sekundærtrend.

På mellomlangt sikt har dax-indeksen utviklet seg horisontalt, og danner en potensiell hode-skuldre-formasjon der nakkelinjen går ved 11.730 poeng. Bryter indeks ned fra denne formasjonen vil det være et kraftig salgssignal som indikerer nedside helt ned til 9.700 poeng.

Dax har brutt ned gjennom støtte ved 12.170-12.180, og disse nivåene ligger nå som motstand for indeksen. Salgspresset har materialisert seg tydelig i heikin ashi-chartet.

#aksjer #oslobørs #indekser

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring