Our Recent Posts

Archive

Tags

Hovedindeksen tester trendgulvet

Internasjonale markeder har falt bredt det siste døgnet. Torsdag morgen er Hovedindeksen på Oslo Børs ned 2,66 prosent til 889,84 poeng.

Kort etter børsstart var Hovedindeksen helt nede i 880,36 poeng, og testet dermed gulvet i den lange stigende trenden ved 884 poeng.

Rundt klokken 10:30 torsdag morgen var 10 aksjer i pluss, 184 aksjer falt og 51 aksjer var uendret.

Flex LNG topper omsetningsstatistikken torsdag morgen etter en rettet emisjon. Pengene fra emisjonen skal brukes på å kjøpe fem nybygg, og hovedeier John Fredriksen beholder som posisjon som største eier med 44,6 prosent av selskapet. Aksjen er ned 9,33 prosent til 13,60 kroner.

Equinor faller 3,4 prosent til 221,20 kroner; Yara er ned 4,25 prosent, Marine Harvest faller 1,48 prosent, Subsea 7 er ned 4,36 prosent og Norsk Hydro er ned 3,17 prosent. DNB og Telenor faller 2,24 og 2,52 prosent.

For Hovedindeksens del er det interessant å se om trendgulvet holder. Om gulvet brytes er det i første omgang et signal om at vi vil se en utflating av tenden, eller innledning av en mer horisontal utvikling.

Osebx har brutt under 50 og 100 dagers glidende snitt, ved hhv 911,52 og 896,98 poeng. 200-dagers snittet ligger ved 862,55 poeng. Snittene ligger dermed stablet med det korteste snittet øverst og det lengste nederst i en formasjon som bekrefter opptrenden.

RSI ligger ved 31,26 poeng og nærmer seg oversolgt territorium. Vi må tilbake til bunnen 6. februar for å finne lavere nivåer.

S&P Future nær trendgulv - RSI laveste siden august 2015

Også S&P 500-futurekontrakten nærmer seg trendgulvet ved 2.740 poeng.

Indeks har har brutt under 50, 100 og 200 dagers glidende snitt, ved hhv 2880.77, 2824.50 og 2-767-01 poeng. Snittene ligger dermed stablet med det korteste snittet øverst og det lengste nederst i en formasjon som bekrefter opptrenden.

RSI ligger i oversolgt territorium ved 20.24 poeng. Vi må tilbake til august 2015 for å finne lavere nivåer.

Kritisk for dax-indeksen

Dax-indeksen beveger seg på en knivsegg. Nakkelinjen (stiplet rød linje i chartet) i en hode-skuldre-formasjon går rundt ca 11.730 poeng. I skrivende stund er indeks solid under denne, på 11588 poeng og ned 1,1 prosent.

Dersom vi ser et etablert brudd på nakkelinjen er det et kraftig salgssignal med indikert målkurs 9.700 poeng.

Gulvet i den mellomlange fallende trenden ligger rett over 11.500 poeng og kan til litt imot. 50, 100 og 200 dagers glidende snitt ligger i en klassisk bearish formasjon som bekrefter den negative trenden.

#oslobørs #indekser

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring