Our Recent Posts

Archive

Tags

Oljeprisen tester trendgulv

Onsdag formiddag tester brentoljen gulvet i en lang stigende trend.

Da oljehandelen sluttet i går kveld hadde prisen falt 7,6 prosent i oktober. Onsdag fortsetter fallet nye 0,79 prosent til 75.55 dollar fatet.

Prisen på ett fat brentolje ligger i skrivende stund rett over støtte ved 75 dollar, og noe under gulvet i den lange stigende trenden ved 75,80 som dateres tilbake til sommeren 2017.

Dersom vi ser et etablert brudd på trendgulvet indikerer det i første omgang en svakere stigningstakt eller innledning til et horisontalt trendbilde.

Kursen har også støtte ved 73 og ved 71 dollar. Et eventuelt brudd under 71 dollar fatet vil være et sterkt salgssignal. Det ligger motstand ved 78.10, 79.90 og 86.30 dollar.

Tirsdag og onsdag har kursen gått gjennom nedre bollinger band, men vi ser ingen tegn til at båndene begynner å trekke seg sammen, så ut fra denne indikatoren er det ennå for tidlig å si om det kan ventes en reaksjon opp.

50 dagers glidende snitt ligger ved 79.02 dollar, mens 100 dagers snittet er ved 76.92 og 200 dagers snitt går ved 73.76 dollar. At det korteste snittet ligger øverst og det lengste nederst bekrefter at prisen ligger i en opptrend. Glidende snitt på dagsnivå er imidlertid en veldig treg indikator.

Dersom vi skifter over til timeschartet ser vi tydelig at kursen siden starten av måneden har beveget seg i en fallende sekundærtrend innen denne lange stigende hovedtrenden som nå testes.

I timeschartet ser vi at 50 timers glidende snitt ligger ved 78.49 dollar, 100 timers snittet ved 79.12 dollar og 200 timers snittet ved 80 dollar. Så i timeschartet er altså det korteste snittet lavest, mens det lengste er høyest.

Dersom vi ser en crossover her er det en indikator på at kursen er iferd med å bryte den fallende sekundærtrenden som i skrivende stund har tak rundt 79.30 dollar.

Et brudd på taket i denne fallende sekundærtrenden og en bullish crossover av de glidende snittene vil være kjøpssignaler.

#energi #olje

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring