Turbo-torsdag i vente på Oslo Børs

24 Oct 2018

 

Et raskt blikk på finans- og makrokalender tilsier at denne torsdagen blir alt annet enn kjedelig. Flere store selskaper legger frem tall og Øystein Olsen presenterer rentebeslutningen til Norges Bank. 

 

DNB, Equinor, Gjensidige, Norwegian Air Shuttle og Orkla er bare noen av selskapene som legger frem tall denne torsdagen.

 

Investorenes mottagelse av kvartalstallene vil gi utslag for hovedindeksen som truer med å bryte gulvet i en stigende trend. 

 

 

Hovedindeksen steg 0,68 prosent til 869,73 poeng onsdag. Indeks har brutt gulvet i den lange stigende trenden fra 2016 som nå går ved 888 poeng. I første omgang indikerer dette at vi kan forvente en svakere stigningstakt, eller innledning av en fase der børsen går mer sidelengs.

 

Indeks har reagert opp fra støttenivået ved 865 poeng som er sammenfallende med 200 dagers glidende snitt, og indeks møter først nevneverdig motstand ved det gamle trendgulvet og ved 891 og 900 poeng. 865 og 840 er tekniske støttenivåer å følge meg på. 

 

Omsetningsvolum har vært høyere på dager kursene har falt enn på dager med kursoppgang. Dette indikerer salgspress. Dersom vi ser et brudd på støttenivået ved 865 er det et sterkt negativt signal. Skulle vi få oppgang, er det naturlig at indeks stemmer av trendbruddet.

 

Torsdagen byr også på rentemøte i Norges Bank. Rentebeskjed offentliggjøres kl. 10:00, og du finner beslutningen både i kalenderen under "Nyheter og Analyse" i Christiania Trader samt på Norges Banks nettsider.

 

Konsensus er at styringsrenten vil holdes uendret på 0,75 prosent. 

 

Rentebeslutninger skaper ofte bevegelser i valutamarkedet. Gjennom oktober måned har EURNOK beveget seg mellom støtte ved 9.4000 og motstand ved 9.5200. EURNOK har også støtte ved 9.3000 og 9.2500, og gulvet i en lang stigende trend fra 2013 går ved 9.3300

 

9.5200 og 9.5050 er signifikante motstandsnivåer for EURNOK. 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Please reload

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. Ytterligere informasjon om Christiania Securities AS’ investeringsanbefalinger, herunder bl.a. kilder, grunnlag og metoder som er benyttet og eventuelle interessekonflikter, finnes på denne siden.