Our Recent Posts

Archive

Tags

Turbo-torsdag i vente på Oslo Børs


Et raskt blikk på finans- og makrokalender tilsier at denne torsdagen blir alt annet enn kjedelig. Flere store selskaper legger frem tall og Øystein Olsen presenterer rentebeslutningen til Norges Bank.

DNB, Equinor, Gjensidige, Norwegian Air Shuttle og Orkla er bare noen av selskapene som legger frem tall denne torsdagen.

Investorenes mottagelse av kvartalstallene vil gi utslag for hovedindeksen som truer med å bryte gulvet i en stigende trend.

Hovedindeksen steg 0,68 prosent til 869,73 poeng onsdag. Indeks har brutt gulvet i den lange stigende trenden fra 2016 som nå går ved 888 poeng. I første omgang indikerer dette at vi kan forvente en svakere stigningstakt, eller innledning av en fase der børsen går mer sidelengs.

Indeks har reagert opp fra støttenivået ved 865 poeng som er sammenfallende med 200 dagers glidende snitt, og indeks møter først nevneverdig motstand ved det gamle trendgulvet og ved 891 og 900 poeng. 865 og 840 er tekniske støttenivåer å følge meg på.

Omsetningsvolum har vært høyere på dager kursene har falt enn på dager med kursoppgang. Dette indikerer salgspress. Dersom vi ser et brudd på støttenivået ved 865 er det et sterkt negativt signal. Skulle vi få oppgang, er det naturlig at indeks stemmer av trendbruddet.

Torsdagen byr også på rentemøte i Norges Bank. Rentebeskjed offentliggjøres kl. 10:00, og du finner beslutningen både i kalenderen under "Nyheter og Analyse" i Christiania Trader samt på Norges Banks nettsider.

Konsensus er at styringsrenten vil holdes uendret på 0,75 prosent.

Rentebeslutninger skaper ofte bevegelser i valutamarkedet. Gjennom oktober måned har EURNOK beveget seg mellom støtte ved 9.4000 og motstand ved 9.5200. EURNOK har også støtte ved 9.3000 og 9.2500, og gulvet i en lang stigende trend fra 2013 går ved 9.3300

9.5200 og 9.5050 er signifikante motstandsnivåer for EURNOK.

#kronekursen #oslobørs #indekser #aksjer #kvartalstall #norskeaksjer

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring