Our Recent Posts

Archive

Tags

Laks i fokus på Oslo Børs

Sjømatsektoren trakk ned etter at Bakkafrost og NRS la frem kvartalstall tirsdag. Fokuset på sektoren fortsetter gjennom uken med kvartalsrapport fra Grieg Seafood onsdag, og fra Lerøy og Austevoll på torsdag.

Bakkafrost og Norway Royal Salmon falt hhv. 7 og 14 prosent på Oslo Børs tirsdag etter at selskapene hadde lagt frem kvartalstall. Oppdrettsselskapene dro med seg sektoren ned 2,6 prosent tirsdag.

Onsdag er det Grieg Seafood sin tur til å presentere kvartalsresultatet, før Austevoll Seafood og Lerøy Seafood står for tur torsdag.

Grieg Seafood avsluttet tirsdagen like over et støttenivå, etter et fall på 3,5 prosent til 119,30 kroner .

Kursen har utviklet seg innen en svært lang stigende trend siden årsskiftet 2011/2012. Etter at aksjen lå i en lengre konsolideringsfase gjennom 2016 og 2017 har kursen igjen satt fart i 2018, og de siste 3 månedene er kursen opp mer enn 25 prosent.

Fra medio august har kursen utviklet en hurtig stigende sekundærtrend som ser ut til å brytes nå om ikke kvartalstallene onsdag morgen setter fart i aksjekursen.

Vi ser enkelte tegn til at kursen kan falle noe tilbake. Blant annet er et kruttsterkt momentum er iferd med å avta noe, og 24. oktober kom det et salgssignal ved at MACD satte et bearish kryss over signallinjen.

Aksjen har imidlertid falt tilbake på et beskjedent volum, og det er et styrketegn at omsetningsvolumet den seneste tiden har vært noe høyere på dager med kursoppgang enn på dager med kursnedgang. RSI faller tilbake fra et sterkt overkjøpt territorium.

Kursen har støtte ved 118, 110 og 101 kroner. Det ligger motstand ved 130 kroner.

Dersom støttenivået ved 118 kroner ryker, og gjerne på høyt volum, er det er varsko om at kursen muligens skal ned og teste trendgulvet som

#lakseaksjer #kvartalstall #norskeaksjer #oslobørs

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring