Our Recent Posts

Archive

Tags

To aksjer i porteføljene til ny All-Time-High fredag

Tomra og Scatec Solar avsluttet denne uken med nye rekorder.

Scatec Solar (SSO:xosl) har vist sterk utvikling innen en lang stigende trend. Ved bruddet opp gjennom 65.00 kroner ga aksjen nok et kjøpssignal.

Fredag sluttet aksjen på ny all-time-high, og det er dermed ikke etablerte motstandsnivåer på oppsiden. Kursen som har støtte ved 65.00, 60.00 og 53.70 ligger og bryter med taket i den lange stigende trenden. Ved et etablert brudd opp, helst på høyt volum, indikeres økt stigningstakt.

RSI ligger i overkjøpt område, dette kan indikere at aksjen muligens vil stemme av bruddet opp gjennom 65 kroner. Samtidig ser vi at aksjen har et sterkt positivt momentum. Ved eventuell kortsiktig profit-taking og trading kan man følge med på om MACD gjør en bearish crossover av signallinjen.

At volum er betydelig høyere på dager med oppgang enn på dager med nedgang er et styrketegn.

Scatec Solar er inne i begge våre norske porteføljer, Christiania Norge og Christiania Norge Aggressiv.

Tomra (TOM:xosl) har reagert opp fra gulvet i en stigende trend og avsluttet uken med ny all-time-high på 233.50 kroner. Trendgulvet ligger ved 207.50 kroner, mens trendtaket ligger ved 261.50 kroner. Trenden har en annualisert stigningstakt på tett oppunder 90 prosent.

Kursen har støtte ved 228, 216 og 212 kroner. Ettersom aksjen ligger ved all-time-high er det ikke etablert motstand på oppsiden. At sluttkursen fredag også var den høyeste intradagsnoteringen er kortsiktig et styrketegn.

Omsetningsvolum har også vist mer styrke den senere tiden, og har snudd fra at aksjen tidligere viste noe svakhet ved at omsetningsvolum var litt høyere på dager med nedgang enn på dager med oppgang til at volum nå definitivt er høyere på dager med oppgang enn på dager med nedgang.

MACD har krysset tilbake over signallinjen, og aksjen har lenge hatt et positivt momentum.

Tomra er i begge våre norske porteføljer, Christiania Norge og Christiania Norge Aggressiv.

#porteføljer #aksjer #norskeaksjer

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring