Our Recent Posts

Archive

Tags

Kronen styrker seg etter rentebeskjed

Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent. Kronen styrket seg mot en rekke valutaer etter at rentedommen ble kjent.

- Oppgangen i norsk økonomi ser ut til å fortsette. Det er blitt gradvis mindre ledige ressurser i økonomien, og kapasitetsutnyttingen synes nå nær et normalt nivå, sier Norges Bank i pressemeldingen, og peker videre på at den underliggende prisveksten er nær inflasjonsmålet på 2 prosent.

Rentedommen gjorde umiddelbare utslag i valutamarkedet. I morgentimene torsdag, i påvente av rentebeskjeden, har EURNOK vært oppe og testet taket i en svakt fallende sekundærtrend som går tilbake fra desember 2017. Trendtaket går ved 9,7540. Kursen har også motstand ved 9.75 og 9.80, over trendtaket.

Rundt børsstart torsdag morgen ble EURNOK omsatt for 9.7378, og lå 0,06 prosent under forrige sluttkurs.

Idet rentedommen ble offentlig styrket kronen seg umiddelbart, og knakk ned til 9,71 hvor det ligger teknisk støtte. En halvtime etter at rentebeslutningen ble kjent er vekslingskursen for EURNOK ned 0,29 prosent intradag til 9.7150.

Dersom vi ser et etablert brudd på 9.71-nivået er neste langsiktige støttenivå 9.5860. 3. desember gjorde MACD en bearish crossover av signallinjen og ga dermed et salgssignal.

Kronen styrker seg også mot amerikanske dollar, der taket i en lang svakt fallende trend tilbake fra årsskiftet 2015/2016 går ved 8.6210.

USDNOK har støtte ved 8.49, 8.46 og 8.40. Kursen ligger i en

stigende sekundærtrend innen den lange fallende hovedtrenden.

Gulv et i sekundærtrenden ligger rundt 8.2910, og et eventuelt brudd på dette gulvet i sekundærtrenden vil være et salgssignal. MACD gjorde en bearish crossover av signallinjen i slutten av november, og ga dermed et salgssignal.

En halvtimes tid etter at rentebeslutningen ble kjent er USDNOK ned 0,36 prosent til 8.5360.

Hele meldingen fra Norges Bank med bakgrunnsmateriale og figurer er tilgjengelig her

#kronekursen #rente #FX #Valuta

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring