Gullprisen bryter opp - nær avgjørende nivå

31 Jan 2019

Gull har hatt en solid prisutvikling gjennom de siste par månedene, og ligger an til å teste en mangeårig lang trend. 

Gullprisen har beveget seg i en fin stigende trend de seneste månedene. Torsdag prøver prisen å bryte opp gjennom trendtaket i denne tre måneder lange trenden, ved 1315 usd. Om vi ser et etablert brudd på trendtaket indikerer det i en hurtigere stigningstakt. 

Prisen har også brutt opp gjennom tidligere motstand ved 1310 usd, like . Dette nivået fungerer nå som støtte. 

 

RSI ligger i en stigende trend som bekrefter det sterke kursbildet. Indikatoren har imidlertid beveget seg inn i overkjøpt territorium, og det kan indikere at det er en fare for en reaksjon ned. 

 

I det lange bildet ser vi at prisen også nærmer seg taket i den mangeårige, svakt fallende hovedtrenden som ble innledet i 2013. Taket i denne trenden går like over et tungt etablert motstandsnivå ved 1360, og det er ikke usannsynlig at vi nå får se en test av trendtaket med en påfølgende reaksjon ned. Skulle kursen derimot få et etablert brudd over 1360-nivået vil det være et svært kraftig kjøpssignal. 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Please reload

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. Ytterligere informasjon om Christiania Securities AS’ investeringsanbefalinger, herunder bl.a. kilder, grunnlag og metoder som er benyttet og eventuelle interessekonflikter, finnes på denne siden.