Our Recent Posts

Archive

Tags

Ryker disse nivåene utløses sterke salgssignaler

Flere lakseselskaper trekker ned etter at Austevoll Seafood og Lerøy Seafood la frem tall tirsdag morgen før børsstart. Samtidig tynger også nyheten om at EU-kommisjonen har vært på inspeksjon hos en rekke norske oppdrettsanlegg etter mistanke om prissamarbeid.

SalMar, Austevoll Seafood og Lerøy Seafood tester viktige nivåer.

SalMar

SalMar (SALM:xosl) er blant lakseselskapene som har lagt frem tall for 4. kvartal 2018 tidligere i måneden, men tynges tirsdag av nyhetsstrømmen fra sektoren.

Ved lunsjtider er aksjen ned 0,05 prosent og omsettes for 431,60 kroner på Oslo Børs etter at kursen har svingt mellom 423,40 og 432,20 kroner.

Aksjekursen truer med å bryte ned fra en hode-skuldre-formasjon med neckline rundt 429 kroner. Ser vi en etablering under dette nivået, helst på høyt volum, vil det være et sterkt salgssignal. Formasjonen har målkurs 350 kroner.

Kursen har motstand ved 430 og 448 kroner, mens det ligger støtte ved 415 og 399 kroner.

Volumet er også noe høyere på dager med nedgang enn på dager med oppgang. Dette vitner om at selgerne er mer hissige enn kjøperne.

50 dagers glidende snitt krysset under 100 dagers snittet i medio februar. Dette er et lite salgssignal. De to snittene ligger nå på hhv. 437,892 og 447,261. 200 dagers glidende snitt ligger rett over støtte ved 415 kroner og kan gi noe støtte til kursen.

Om Salmar slutter under neckline ved 429 i dag, og bruddet kommer på høyt volum, er det svært negativt.

Austevoll

Austevoll Seafood (AUSS:xosl) la frem kvartalstall tirsdag morgen. Selskapet hadde driftsinntekter på 5 765 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 4 802 millioner ved samme korsvei året før.

- Økningen i omsetning kommer i hovedsak som følge av høyere solgte volum atlantisk laks og pelagiske produkter sammenlignet med samme kvartal i 2017, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

Resultat per aksje steg fra -0,39 kroner i 4. kvartal 2017 til 1,06 kroner i samme kvartal 2018.

Selskapet som understreker at de vil jobbe videre med kostnadsnivået foreslår et utbytte på 3,50 kroner per aksje.

Austevoll Seafood er ned 6,93 prosent til 107,4 kroner tirsdag ved lunsjtider. Intradag har kursen svingt mellom 105 og 112 kroner.

I det tekniske bildet ser vi at aksjen tester bunnen i et rektangel ved 106 kroner, samt trendgulv ved 106,30 kroner og støtte ved 105,20.

Rett under denne tunge samlingen med støttenivåer, ved 104,10 kroner, går neckline i en hode-skuldre-formasjon. En etablering under dette nivået, helst på høyt volum, vil være et kraftig salgssignal. Indikert målkurs på hode-skuldre-formasjonen er 70 kroner.

At 50 dagers glidende snitt har krysset under både 100 og 200-dagers snittet er et svakhetstegn. MACD ligger også an til å gi et lite salgssignal ved en bearish crossover av signallinjen. På den annen side ser vi at volumet har vært høyere på dager med oppgang enn på dager med nedgang, og det indikerer at kjøperne den siste tiden har vært hissigere enn selgerne.

Lerøy Seafood

Lerøy Seafood Group (LSG:xosl) melder om et driftsresultat før verdijusteringer av biomasse på 948 millioner kroner i 4. kvartal 2018, sammenlignet med 777 millioner kroner samme kvartal i 2017.

- Eksludert inntjening fra Villfangst, tilsvarer dette et driftsresultat per kilo før biomassejustering på NOK 18,1 mot NOK 16,5 i samme periode i fjor, opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

Selskapet opplyser at de venter lavere slaktevolum av rød fisk i årets 1. kvartal sammenlignet med fjorårets, og dermed også svakere resultat.

Rundt lunsjtider er selskapet er ned 6,49 prosent til 64,50 kroner på Oslo Børs. Intradag har kursen svingt mellom 63,60 og 66,72 kroner.

Selskapet har brutt ut av en liten rektangelformasjon med bunn 68 kroner og tak rett under 71 kroner. Indikert målkurs rundt støtte ved 66,30 kroner er tatt ut.

Kursen tester guvlet i en stigende trend fra starten av 2018. Trendgulvet ligger rett over støtte ved 63.40 kroner. Kursen har også støtte ved 60 og 55 kroner. På oppsiden ligger det motstand ved 65,20 kroner og ved 67,80 kroner.

I medio januar kom det et lite salgssignal da 50 dagers glidende snitt krysset under 100 dagers glidende snitt. De to snittene ligger i dag ved hhv. 67,926 kroner og 70,885 kroner. Tirsdag tester kursen 200 dagers glidende snitt ved 65,355 kroner.

Omsetningsvolumet er relativt nøytralt.

#norskeaksjer #lakseaksjer #aksjer #kvartalstall

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring