Our Recent Posts

Archive

Tags

Modellporteføljen: Aksjene som har gitt solid meravkastning


Christianias modellportefølje hadde en avkastning på 30,86 prosent etter kostnader i 2020. Per 15. mars var avkastning etter kostnader hittil i år på 19,32 prosent. I det samme tidsrommet var hovedindeksen på Oslo Børs opp hhv. 4,56 og 9,34 prosent.


I skrivende stund består porteføljen av Austevoll Seafood, DNB, Equinor, Golden Ocean, Mowi, Norsk Hydro og Orkla.


Salget i sjømatssektoren har vært hardt rammet av pandemien. Nedstengninger og portforbud har lammet store deler av den globale restauranternæringen, som tradisjonelt kjøper mye laks, samtidig som eksporten til de store asiatiske markedene har vært begrenset.
Når vi før jul valgte netttopp Austevoll Seafood-aksjen, var dette fordi prisingen er lavere enn verdien av aksjene selskapet eier i Lerøy Seafood. I tillegg får man hele Austevolls egen virksomhet med på kjøpet.
Aksjesammensetningen i modellporteføljen har vært den samme siden medio januar, da Telenor og Kongsberg Gruppen ble erstattet med Golden Ocean og Norsk Hydro.


Det er mulig å følge modellporteføljen, og bli varslet når det gjøres endringer. Minsteinnskudd for å følge porteføljen sammen med megler er 500.000 kroner. Ta kontakt med oss for å få vite mer om dette.


Om du allerede har konto i ChristianiaTrader kan du logge på markedsrapporten via handelsplattformen for å se en teknisk kommentar på samtlige av aksjene i porteføljen. Denne kommentaren legges ut kort etter at meglingskundene har fått anledning til å foreta endringer.

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring