Our Recent Posts

Archive

Tags

Oljeprisen trekker tilbake

Brentoljen trekker tilbake torsdag og fredag.Kort før åpningstid på Oslo Børs handles brentoljen for 63,13 usd i spotmarkedet, ned 0,52 prosent intradag. Den ukentlige oppgangen er imidlertid fortsatt på 3,7 prosent, og brentoljen har handlet mellom 60,34 og 65,49 den seneste uken. I løpet av den siste måneden er brentoljen opp rett over 15 porsent.


USAs oljeproduksjon er ned 40 prosent / 4mbpd etter kuldesjokk i Permian Basin i USAs viktigste oljestat, Texas. Markedsaktørene er usikre på om rafinneriene vil stenge, noe som i så fall vil gi markante effekter på etterspørselen.


Oljeprisen har lagt bak seg det lengste rallyet på to år, og er opp 68 prosent siden bunnen tidlig i november. Prisen får blant annet støtte av økt etterspørsel til hedging mot økt inflasjonsrisiko, og ikke minst utsiktene til et bedre 2. halvår.Brent crude og den amerikanske lettoljen er den siste ukens mest populære futures-kontrakter gjennom handelsplattformen. Innen råvare-CFD-er er det imidlertid gull og sølv som topper omsetningslistene, mens US Crude og UK Crude kommer på hhv 6. og 7. plass på omsetningslisten den siste uken.Brentoljen (spot) har brutt ut av en hurtig stigende trend i 1-timeschartet som ble innledet da kursen brøt opp fra en konsoliderende fortsettelsesformasjon i starten av februar. I første omgang betyr dette en svakere stigningstakt.Men om vi zoomer ut til dagschartet (1 candle = 1 dag) ser vi at kursen reagerer ned fra test av et trendtak i en lengre hovedtrend som strekker seg tilbake til november 2020. Her går trendgulv rett under 59 dollar, og taket som nettopp er testet går ved 64,85.


Vi ser også at RSI trekker ned fra svært høye nivåer. 61,70 og 63,30 er de nærmeste støtte- og motstandsnivåene å følge med på.

CFD-er er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er, valuta eller eventuelle andre av våre produkter fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.Kjenn risikoen. All handel innebærer risiko. Les mer. Derfor har vi utarbeidet en serie med nøkkelinformasjonsdokumenter (Key Information Document – KID) som forklarer hva slags risiko og gevinst som er knyttet til de enkelte produktene. Andre nøkkelinformasjonsdokumenter finner du på handelsplattformen.

©2018 by Christiania Securities AS. Eventuelle råd og anbefalinger på denne nettsiden er utarbeidet av Christiania Securities AS. Dette er ment som generell informasjon og markedsføring, og det er ikke tatt hensyn til den enkelte mottakers investeringsmål, risikopreferanser, økonomiske stilling eller kunnskap og erfaring. Informasjonen er derfor ikke ment som eller utarbeidet etter de krav som gjelder for personlig investeringsrådgivning. 

Personvernerklæring